Soluția – PST

Întrebări frecvente despre Pinhole Surgical Technique – PST

1. Ce este PST?

Această tehnică reprezintă o modalitate de a repara scurtarea gingiei printr-o gaură creată în gingie fără a avea nevoie de incizii. (chirurg și bisturiu) Această tehnică permite mutarea gingiei înapoi la o poziție mult mai normală, naturală și sănătoasă. PST minimizează discomfortul si grăbește vindecarea. Procedura promite de asemenea aceleași beneficii de lungă durată ca și alte tratamente pentru recesiuni gingivale.

2. Cât timp durează procedura standard de grefare (chirurg și bisturiu)?

Procedura standard de grefare necesită incizii și o grefă gingivală din zona palatului („cerul gurii”) și apoi ea este poziționată unde este necesar. Acest fapt crează două plăgi chirurgicale cu care se confruntă pacientul. Această procedură delicată de a tăia și atașa gingia cu suturi, ia în jur de 1-1:30 ore pentru unul sau doi dinți. De asemenea necesită timp de vindecare de 2-3 săptămâni.

3. Cum se derulează PST ?

În timpul procedurii PST se crează o gaură în țesutul gingival. Prin această gaură, cu instrumente speciale se detașează delicat, gingia. Aceste instrumente ajută la a extinde și a glisa linia gingivală pentru a acoprii zona radiculară expusa prin recesiune gingivală. Nu există incizii, suturi, sau grefe. Implică doar ajustarea țesutului gingival existent.

4. Care este cheia acestei proceduri?

Cheia la PST este că nu avem nevoie să creem o grefă. Intrăm printr-o gaură realizată cu un ac, deci nu folosim bisturiu și nici incizii. Apoi putem aduce țesutul cu o traumă minimă la locul natural. De asemenea nu există plăgi deschise, este minim invazivă, iar gaura creată, în general se vindecă pe parcursul primelor 24 ore după intervenție.

5. Cât de trainice sunt rezultatele?

Este de așteptat ca rezultatele să fie de lungă durată, la fel de mult ca la orice altă procedură folosită pentru remedierea recesiunii gingivale. Bineînțeles, nimic nu este veșnic, pentru că procesul normal de îmbătrânire merge mai departe. Cu toate astea, dacă este menținută o stare de sănătate gingivală bună și zona nu este expusă unei perieri puternice, rezultatele au durat ani și ani.

6. Vindecă bolile gingivale?

Această tehnică nu a fost creată pentru a vindeca bolile gingiei. PST este destinată să restaureze linia gingivala normală și naturală. Orice tratament pentru bolile gingivale trebuie făcut înainte de PST. Deci PST se poate efectua într-o cavitate bucală fără infecții, fără nici un proces inflamator în derulare.

7. Există riscuri?

In general riscurile sunt minimale, comparabile cu ale altor proceduri similare. Vindecarea depinde de calitatea țesutului gingival și de potențialul de cicatrizare propriu fiecărui pacient.

8. Beneficii ale PST (o recapitulare pe scurt)

 • Fără incizii
 • Fără sutură
 • Fără bisturie sau instrumente chirurgicale invazive
 • Mai puțin discomfort și un timp mai rapid de vindecare
 • Rezultate de lungă durată
 • Aspect natural al gingiei, după intervenție
 • Cu PST coroanele și punțile pot fi restaurate la un aspect natural al liniei gingivale

TOP 10 BENEFICII ALE TEHNICII PINHOLE

 1. Poate corecta retracțiile gingivale într-o ședință de tratament.

 2. Inflamație și discomfort minimal în majoritatea cazurilor, din cauza că metoda este fără bisturiu, fără sutură și fără grefe.

 3. Rezultate de lungă durată coform Intenațional Journal of Periodontology & Restorative Dentistry (october2012)

 4. Orificiile se vindecă în 24 de ore în majoritatea cazurilor.

 5. In medie numai 2 medicamente pentru durere sunt necesare dupa tratament.

 6. Poate preveni pierderea dinților și necesitatea altor proceduri scumpe spre exemplu implantele dentare.

 7. Ședințele de tratament se termină în 1-2 ore în multe cazuri.

 8. Potențează o aparență mult mai tinerească și atractivă.

 9. Pacienții descriu adesea un sentiment de bucurie și eliberare, că în sfârșit pot zâmbi fără jena asociată asppectului urât al retracției gingivale.

 10. Majoritatea pacienților se întorc la activitați normale în 24-48 de ore după procedură.

Advertisements